Duurzaam toerisme

We zijn ons bewust van de impact die toerisme heeft op zowel de lokale cultuur als natuur. Als Peruanen willen wij graag onze eigen cultuur behouden, evenals de cultuur van andere Zuid Amerikaanse landen. We geven daarom extra aandacht aan duurzaam toerisme.

We willen graag de negatieve impact van bezoeken aan de lokale bevolking minimaliseren en juist een positieve bijdrage leveren. Allereerst stimuleren wij duurzaamheid door samen te werken met kleinschalige en lokale gidsen en leveranciers. We hebben onze partners zorgvuldig gekozen en een sterk duurzaam netwerk opgebouwd. Al onze partners hebben een diep verworven interesse in het behouden van hun eigen cultuur en zijn tegelijkertijd zeer klantgericht. Op deze manier stimuleren wij de onze lokale economieën.

Daarnaast heeft SATS sterke connecties met de lokale Huandar gemeenschap, in de buurt van Pisaq in de Heilige Vallei. De recent opgerichte stichting Woman 4 a Sustainable World ondersteunt deze gemeentschap.
Als reisbureau wil SATS haar klanten graag de unieke gelegenheid bieden om dit dorp te bezoeken, de traditionele ambachtswijzen te leren en de lokale bevolking te ontmoeten. De bevolking van de gemeenschap zal u welkom ontvangen en wil u graag tijdens een unieke wandeltocht hun dorp en omgeving laten zien. De opbrengst van deze excursie komt volledig ten goede aan de lokale gemeenschap. Bovendien doneert SATS 5% van elke verkochte reis aan Woman 4 a Sustainable World.

Wij willen ook u motiveren om duurzaam te handelen en de locale cultuur te respecteren tijdens uw vakantie. Dit kan bijvoorbeeld op de volgende manieren:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search our website

Our Destinations