map_argentina

Handige Informatie

Geografie
Argentinië, wat betekent ‘het land van zilver’, is een uitgestrekt land. Het is het tweede grootste (na Brazilië) land in Zuid-Amerika en achtste grootste in de wereld. Argentinië is een uitgestrekt natuurgebied, van de machtige Iguazu Falls in het subtropische noorden tot de donderende, knetterende opmars van de Glaciar Perito Moreno in het zuiden.

Beste reistijd
Gezien de omvang van Argentinië, is de keuze wanneer naar Argentinië te gaan, sterk afhangen van wat u wilt bezoeken. In het algemeen zijn de beste maanden om uw reis te plannen, in de lente (oktober tot half december) en herfst (april tot half juni). Buenos Aires zal zeer warm en vochtig zijn in de zomer (december-februari). Maar voor het beklimmen van de hoogste toppen van de Andes of om richting Tierra del Fuego te gaan, is het beste en ook de meest betrouwbare tijd van het jaar. Herfst (maart en april) is een geweldige tijd om Mendoza en de provincies van San Juan te bezoeken voor de wijnoogsten. En bezoek in de herfst Patagonië en Tierra del Fuego om getuige te zijn van de opvallende rode en oranje tinten van de beukenbossen. De wintermaanden (juni, juli en augustus) zijn de tijd van het jaar voor de Andes skigebieden. Temperaturen in het noorden van het land zijn aangenaam in deze tijd van het jaar.

Tijdverschil
Het officiële tijdverschil is 3 uur later dan Greenwich Mean Time (GMT-3). Het tijdsverschil tussen Argentinië en Nederland is in onze zomer 5 uur en in de winter 4 uur vroeger.

Taal
De officiële taal in Argentinië is Spaans. Maar het Argentijnse Spaans verschilt van het Spaans dat in Spanje gesproken wordt. In sommige opzichten het klinkt meer als Italiaans dan Spaans. Er zijn ook vele andere talen in Argentinië gesproken, waaronder Italiaans, Duits, Engels en Frans. Inheemse talen zijn Mapuche, Guaraní, Aymara, Toba en Quechua.

Reisdocumenten
Een geldig (Nederlands) paspoort is nodig dat nog tenminste 6 maanden geldig is na terugkomst in Nederland. Wanneer u niet langer dan drie maanden in Argentinië blijft, is een visum niet nodig. Voor alle andere nationaliteiten, adviseren wij u om contact op te nemen met de ambassade of het consulaat van Argentinië.
Reizigers, ongeacht de leeftijd, dienen in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Ook kinderen moeten een eigen reisdocument hebben. Maak een kopie van uw paspoort en reispapieren en bewaar deze kopie’s bij uw bagage of sla hem op in uw email. Mocht u uw reisdocumenten onverhoopt kwijtraken, hebt u in ieder geval nog een kopie.

Veiligheid
Argentinië is een veilige reisbestemming. Buenos Aires is niet bijzonder gevaarlijk, maar wees bewust van diefstal. Het is belangrijk om te onthouden dat er altijd zakkenrollers in toeristische gebieden aanwezig kunnen zijn. Gebruik uw gezonde verstand tijdens het reizen in Argentinië, net zoals u zou doen op een andere locatie.

• Neem de normale voorzorgsmaatregelen ter beschermening tegen zakkenrollers.
• Draag een kopie van identificatiedocumenten. Houd originelen en uw waardevolle spullen in de kluis van uw hotel.
• Wees behouden met het dragen van sieraden, horloges, camera’s etc.
• Draag geen grote hoeveelheden contant geld.
• Houd koffers en bagage goed in de gaten.
• Gebruik geen koffers, tassen of sac packs uit te voeren op je rug.
• Wisselen geen geld op straat.
• Loop ‘s nachts niet rond door gebieden met slechte verlichting of zonder begeleider.

Betalingsmogelijkheden
De officiële munteenheid van Argentinië is de Argentijnse peso. U kunt altijd dollars wisselen tegen de officiële koers bij verschillende banken van Banco de La Nación (staatsbank) en op wisselkantoren in heel de stad. Op de luchthaven van Buenos Aires, er is een filiaal van de Banco de La Nación gevestigd in de aankomsthal. Geldautomaten zijn verspreid over de stad, in de banken, maar ook in winkelcentra en vele grote supermarkten.

Vervoer
De afstanden in Argentinië zijn enorm. Wegvervoer (meestal bus) is het beste manier om een echte indruk te krijgen van de omvang van het land en het landschap te bewonderen. In het bijzonder, naar en rond Patagonië, kan reizen per binnenlandse vluchten u vaak een dag of meer besparen.

• Bus. Veruit de meest voorkomende en eenvoudige methode van het vervoer in Argentinië. Veel bussen zijn modern en ontworpen voor lange afstanden.

• Vliegen. Wie in een beperkte tijd een compleet overzicht wil van de enorme verscheidenheid van Argentinië, zal sterk afhankelijk zijn van de binnenlandse vluchten.

• Auto. Een auto is behoorlijk onmisbaar, als u een aantal van de meer afgelegen gebieden van Patagonië, Tierra del Fuego, de Northwest, Mendoza en San Juan wilt verkennen.

• Autoverhuur. Rijvaardigheidseisen in Argentinië zijn niet zo streng als die van andere landen. Argentinië vereist slechts dat buitenlanders een geldig rijbewijs hebben van hun eigen thuisland.

• Taxis. Er zijn twee typen taxi’s: algemene stedelijke taxi’s die op straat zijn aan te houden. En remise (taxi centrales) of zo geheten ‘minicab radio taxi’s’, die kunt u boeken via de telefoon of op hun centrale reserveringssysteem.

• Boot. Boot of de rivierreizen in en rond Argentinië zijn beperkt. Hoewel er regelmatig internationale diensten van / uit Uruguay en van / naar Chili via het Lake District. Verder naar het zuiden, van Ushuaia, reisorganisaties bieden boottochten aan op de Beagle Kanaal in Tierra del Fuego.

• Trein. Het Argentinië treinnetwerk, ontwikkeld door de Britse investeringsmaatschappij in de late negentiende eeuw en genationaliseerd door de Perón administratie in 1948, stortte in in 1993, toen overheidssubsidies werden ingetrokken. De spoorwegen zijn nu in een erbarmelijke staat, met zeer weinig diensten op lange afstand.

• Fietsen. De meeste steden met een toeristische infrastructuur hebben ten minste een plaats die fietsen verhuurt, voor een halve of hele dag om bezienswaardigheden bezoeken. Verwacht niet veel aandacht van andere voertuigen op de weg.

Tijdens het reizen met het openbaar vervoer, bescherm kostbaarheden door ze dicht op het lichaam te dragen. Een hangslot aan uw zak kan al dienen als een enorme afschrikmiddel voor mogelijke dieven. Op langere busritten zorg voor voldoende water en snacks. Op busstations of bushaltes wees altijd alert voor zakkenrollers en tasjesdieven.

Electriciteit
Als u een (alleen GSM) mobiele telefoon meeneemt naar Argentinië, zal het alleen werken als uw provider roaming biedt. Argentinië maakt gebruik van GSM 1900 frequentie, dus check, of uw mobiele telefoon deze ondersteunt (oudere Europese telefoons niet).

Mobiel Bellen
Als u een (alleen GSM) mobiele telefoon meeneemt naar Argentinië, zal het alleen werken als uw provider roaming biedt. Argentinië maakt gebruik van GSM 1900 frequentie, dus check, of uw mobiele telefoon deze ondersteunt (oudere Europese telefoons niet).

Internet
Internet is algemeen beschikbaar in heel Argentinië, bijna alle hotels hebben voor een goede en gratis draadloos internet (WIFI). Internet cafe’s zijn in de grote steden gemakkelijk te vinden.

Gezondheid &Vaccinaties
Informeer bij uw huisarts voor medisch advies voordat u op reis gaat naar Argentinië. Zorg ervoor zorgen dat u alle van de juiste vaccinaties krijgen. Ter referentie; tetanus, difterie, polio, tyfus, hepatitis A (voor een verblijf van meer dan 4 weken) en hepatitis B (voor een verblijf van meer dan 3 maanden) wordt aanbevolen.

Argentinië is een modern land met een goede gezondheid- en tandheelkundige diensten. Sanitaire voorzieningen en hygiëne in restaurants is relatief hoog, en leidingwater is over het algemeen veilig om te drinken in het hele land. Hoewel het kraanwater in het algemeen wordt beschouwd als veilig om te drinken, heeft het een hoog gehalte aan mineralen die kunnen leiden tot maagklachten, dus het is veiliger om mineraalwater uit een fles te drinken.

Neem een kleine reisapotheek mee daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel (daarmee kun je zonder water en zeep je handen wassen) en ontsmettingsdoekjes. Als je naar een malariagebied gaat, denk dan aan anti-malaria tabletten, een smeersel met DEET en een geïmpregneerd muskietennet.

Kleding
Gezien het feit dat Argentinië de achtste grootste land in de wereld is, is het geen wonder dat de reiziger bijna elke denkbare biosfeer passeert, van de hoge woestijnen van het noorden tot enorme glaciale velden van de Zuid-Patagonië. Daardoor kan Argentinië een lastig land in te pakken voor de inhoud van uw koffer zal grotendeels afhangen van uw route en het seizoen. De sleutel bij het inpakken voor een land met een dergelijke brede temperaturen is: LAGEN. Investeer in een basislaag gemaakt van een goede, stevige en vochtafvoerend materiaal (zoals merino wol). Voeg dan een mid-laag, die kunnen bestaan uit een fleece jas, trui of in koudere klimaten een downtown / coreloft jas. Tenslotte eindigt u de outfit met een waterdichte beschermende jas.

Adressen
Ambassade van de Argentijnse Republiek
Javastraat 20
2585 AN ‘S-Gravenhage
Tel: (+31) 70 311 84 11
Fax: (+31) 70 311 84 10
Website: www.epbaj.mrecic.gov.ar

Netherlands Embassy in Bueno Aires
Edificio Porteño Plaza II
Olga Cossettini 831
Buenos Aires, Argentina
Tel: (+54) 11 4338 0050
Fax: (+54) 11 4338 0060/70
Email: bue@minbuza.nl

Search our website

Our Destinations